K objednávce nad 800 Kč od nás dostanete Bylinný čaj pro dýchací soustavu zdarma. 

Smoothie z kiwi a banánu bohaté na tryptofan

Že jíst a hlavně cpát se před spánkem není zdravé, ví každé malé dítě. Zbytečně tak zatěžujeme svůj trávicí systém a místo odpočinku a spánku si zaděláváme na problémy s nespavostí. Avšak některé potraviny mohou naopak ke spánku napomoci. Proto jsme připravili smoothie pro všechny, které trápí nespavost. Je totiž bohaté na l-tryptofan, který v našem těle vytváří serotonin. Díky tomu se cítíme lépe a vyřeší i problémy s nespavostí a zlepší samotné usínání.

Co budeme potřebovat na 1 porci?

  • jeden zralý banán
  • bílý jogurt
  • kiwi
  • lněné semínko
  • med nebo sirup agáve

U banánů si dejte pozor, aby nebyly přezrálé. Postupem času totiž ztrácejí hodnotu tryptofanu, což je klíčová složka, které ovlivňuje spánek. Kromě toho jsou také bohaté na obsah draslíku a hořčíku. Bílý jogurt je stejně jako spousta mléčných výrobků také bohatý na l-tryptofan. Prospívají zažívání a jsou na večer vhodnější než mléko, protože jsme schopni jej lépe zpracovat. Kiwi je další skvělou složkou pro zlepšení spánku. Obsahuje vysoké množství antioxidantů a spoustu vitamínů C. Lněná semínka obsahují stejně jako většina surovin z receptu l-tryptofan. Složení je založeno na surovinách, které jsou bohaté na tryptofan právě proto, že je jednou z nejdůležitějších aminokyselin, které ovlivňují spánek. Proto jsme jej použili také v našem doplňku stravy pro lepší usínání a klidný spánek. Jmenuje se Dreamly a je bohaté na l-tryptofan stejně jako toto smoothie. Pokud budete chtít ušetřit čas přípravou smoothie, určitě jej vyzkoušejte. A co takhle oboje pro lepší účinek kombinovat? Koupit jej můžete tady.

Jak smoothie připravit?

Vše stačí společně vložit do mixéru a promixovat. Pokud vám bude smoothie připadat málo sladké, tak doporučujeme osladit medem nebo sirupem agáve. Koktejl si připravte přibližně hodinu před spánkem, aby tělo stihlo všechny látky vstřebat a hlavně, abyste si stihli zajít na záchod a nemuseli se probouzet uprostřed noci. Věříme, že vám tahle tryptofanová bomba pomůže a budete spát jako miminko.

Proč zrovna složení plné tryptofanu?

Pokud vás trápí nespavost a hledáte způsoby, jak rychle usnout, pomůže vám právě tato kouzelná aminokyselina. Určitě na něj narazíte také pod názvem l-tryptofan. Naše tělo jej nedokáže vytvořit, takže se musíme spolehnout na dostatečný příjem z potravin. Nedostatek tryptofanu v těle pak způsobuje problémy se spánkem, ale i stres a podrážděnost.