K objednávce nad 800 Kč od nás dostanete Bylinný čaj pro dýchací soustavu zdarma. 

Přírodní antidepresiva v potravinách

Stres je nedílnou součástí života každého člověka, co však dělat, když toho máme, jak se říká "až nad hlavu". Pokud vidíte jedinou možnost v antidepresivech, jste na omylu. Než sáhnete po lécích na předpis, vyzkoušejte některé z přírodních antidepresiv.

Jídlo jako přírodní antidepresiva

Čokoláda nejen pro mlsouny

Čokoláda, tedy hlavně ta s vyšším obsahem kakaa, dokáže tělo příjemně uvolnit, zbavit stresu a úzkosti a mimoto dodá tělu látky jako jsou hořčík a draslík. Myslíme si, že tohle přírodní antidepresivum potřebuje občas každý.

Avokádo nejen pro sportovce

Tato moderní potravina je velice oblíbená hlavně do salátů. Kromě ostatních prospěšných látek obsahuje také kyselinu listovou, která je důležitá pro každého, kdo si chce udržet pohodovou a zdravou psychiku.

Kešu ořechy nejen na chuť

Pro udržení dobré nálady a mysli bez stresu je důležitý zinek. Ten si tělo nedokáže samo ukládat a proto je potřeba mu jej pravidelně dodávat, třeba ve formě kešu ořechů, které jsou na jeho obsah bohaté. Tomu tedy říkáme křupavé přírodní antidepresivum.

Čočka nejen na Nový rok

Kromě avokáda, obsahuje vysoké množství kyseliny listové také čočka a lze ji tak považovat za přírodní antidepresiva. Šálek uvařené čočky dodá tělu až 90% denní potřebné dávky kyseliny listové a ta je pro dobrou náladu více než důležitá.

Bylinky a čaje jako přírodní antidepresiva

Šafrán na dobrou náladu

Ačkoliv je šafrán setý nejdražším kořením na světě, nelze mu upřít některé pozitivní účinky na naši mysl. Šafrán napomáhá ke zvýšení hormonu serotoninu v mozku, který je zodpovědný za naše nálady. Šafrán dokáže rychle a snadno zahnat náš smutek a stres a lze jej považovat za jedno z nejúčinnějších přírodních antidepresiv.

Třezalka na klidný spánek

Třezalka tečkovaná patří k nejsilnějším přirozeným antidepresivům ve světě bylinek. Mnohdy postačí šálek třezalkového čaje před spánkem a usnete snadněji a rychleji než byste čekali. Ženy by se však měly mít na pozoru, třezalka totiž snižuje účinky hormonální antikoncepce.

Meduňka jako elixír života

Meduňka lékařská má podobně uklidňující účinky jako šafrán. Dokáže uklidnit tělo při stresu a před spánkem, proto doporučujeme užívat meduňku v případě, že trpíte nespavostí.

L-tryptofan zažene deprese

L-tryptofan, je látka, kterou si tělo nedokáže samo vytvořit, přitom je to skvělý bojovník proti stresu a depresím. L-tryptofan, stejně jako šafrán, má velký vliv na tvorbu serotoninu, nebo také hormonu štěstí. A jelikož si jej sami nevytvoříme musíme, jej tělu dodávat ve správných potravinách. L-tryptofan se používá jako antidepresivum při léčbě depresí. 

Bazalka proti nervozitě

Bazalka není jen chutné koření, ale dokáže nám také pomoci při úzkostech. Bazalka je přírodní antidepresivum, jelikož látky v ní obsažené dokážou zklidnit naši mysl. Pokud na vás nezabírají bylinkové čaje, vyzkoušejte přírodní produkt Dreamly, který v sobě ukrývá 4 bylinky pro lepší spánek.