K objednávce nad 800 Kč od nás dostanete Bylinný čaj pro dýchací soustavu zdarma. 

Výhody a nevýhody přírodních doplňků na spánek

Snad každého sem tam potrápí probdělé noci, noční můry a problémy s usínáním. Někdy jsou tyto obtíže tak časté, že se odhodláme sáhnout po lécích na spaní. Pokud pomineme, léky, které lze sehnat pouze na lékařský předpis a váže se k nim snad více negativ než pozitiv, máme možnost zvolit některé z přírodních alternativ. Proč sáhnout po bylinných doplňcích a na co si u nich dát pozor?

Výhody přírodních doplňků na spánek

1. Přírodní

Hned v nadpisu jsme si odpověděli. Tyto doplňky stravy podporující spánek, jsou vyrobeny na přírodní bázi. Většinou jsou v nich obsaženy přírodní výtažky a extrakty z bylin, které jsou známy svými blahodárnými účinky na spánek. Může se jednat o spánek podporující mučenku pletní, elixír života kozlík lékařský nebo uklidňující meduňku.

 

kapsle_Dreamly_doza,affial   KOUPIT DREAMLY

2. Nenávykové a bez předpisu

Léky proti nespavosti jsou většinou na předpis a to z toho důvodu, že je snadné se s nimi předávkovat a hlavně se na nich velice snadno buduje závislost.

3. Dlouhodobé užívání

Díky čistě přírodním složkám ve složení, lze přírodní doplňky na spánek užívat dlouhodobě bez vzniku návyku a vedlejších účinků.

4. Nezpůsobují ranní kocovinu

Po lécích na předpis býváme většinou unavení a omámení. Přírodní doplňky na spánek, slouží k lepšímu usnutí a po ránu se nám dobře vstává.

5. Čaj nebo tabletka

Lze je užívat v různých formách. Ať už ve formě čaje, kdy se dá sehnat sypaná směs nebo rovnou v jednom pytlíku. Pro ty, co nemají rádi specifickou chuť bylinkových čajů, jsou vhodně přírodní doplňky na spánek v tabletkách.

Nevýhody přírodních doplňků na spánek

1. Placebo

Každý organismus reaguje na různé podněty individuálně. Proto některým lidem mohou přírodní doplňky fungovat na první dobrou. A někteří lidé se i po používání přírodních doplňků stravy na spánek budou nadále trápit nespavostí. V takovém případě, je důležité, “neházet flintu do žita”. Zkuste sáhnout po jiném produktu, který vám naopak může fungovat skvěle. A pokud i přesto problémy nepřestanou, zaměřte se na některé zlozvyky, které možná před spánkem děláte a brání vám usnout.

2. Pozor na chemii

Při výběru přírodních doplňků na spánek se soustřeďte na konkrétní složení. Můžete se setkat s přírodními doplňky na spánek, které budou mít v obsahu složení, mimo přírodních extraktů, také umělá barviva a chemická látky, což se zcela vylučuje s názvem přírodní doplňky stravy.

3. Maminky by kozlík neměly

Pozor by si měly dávat těhotné a kojící ženy. Vždy si prohlédněte složení přírodních doplňků na spánek, pokud obsahují kozlík lékařský, raději zvolte jiný produkt. Kozlík lékařský totiž v tomto stavu není vhodný.

4. Léky na předpis spolu s přírodními doplňky na spánek

Některé složky přírodních doplňků na spánek by se neměly užívat společně s léky na spánek na předpis. Například užívání kozlíku lékařského spolu s léky na předpis je krajně nevhodné. Proto se raději vždy před užitím poraďte se svým lékařem nebo lékárníkem.

5. Antikoncepce vs. třezalka.

Ženy a dívky užívající hormonální antikoncepci by se měly vyvarovat čajů a doplňků na spánek s obsahem třezalky. Ta výrazně snižuje a tlumí účinky antikoncepce. V Dreamly naštěstí nenajdete po třezalce ani stopu, za to zde najdete extrakty z bylin, které jsou nepostradatelné při léčbě nespavosti.

6. I s bylinkami opatrně

Bylinky mohou být stejně jako léky na předpis ve velkém množství nebezpečné. Proto nepřekračujte doporučené denní dávkování.